skip to Main Content

המטבח האתיופי

את מגוון המאכלים בהם תיפגשו באתיופיה מציגים אהרוני וגידי בשני פרקים ניפלאים של תכניתם המסע המופלא. הפרקים ממחישים גם את האוירה שתעטוף אתכם בעת הטיול ומאפשרים הצצה אל המגוון הקולינארי של אתיופיה.

אני באופן אישי נהניתי בעיקר ממגוון המאכלים שקניתי בדוכנים בצידי הדרך במהלך היום. מגוון שמשתנה לפי האזור בו אתם מטיילים. מגוון שכולל קני סוכר, אבטיחים, שייק אבוקדו, בירות מקומיות, גרגירי חומוס, גרגירי שעורה קלויים, דגים מפולטים שתרכשו ישירות מהדייגים, אינג'רה, גת ועוד.

מה שמפליא בעיקר זה הערך התזונתי של המזון באתיופיה. מזון בסיסי אך מזין ביותר שמאפשר להנות מארוחות קלות ועדיין להרגיש שבעים.

האינג'ירה:

האינג'רה היא המרכז של מרבית הארוחות שתאכלו באתיופיה. האינג'ירה היא מאפה אוורירי המזכיר את הלחוח התיימני. האינג'ירה עשוייה מטף ונאכלת בתוספת תבשילי קדירה או רטבים (וואט) שונים. יש לשים לב למידת החריפות של ה'וואטים' השונים. אני נהניתי במיוחד מתבשיל ה 'שירו' שמאפשר להנות מהטעמים המקומיים אך בחריפות מעודנת.

מנת אינג'ירה לתיפארת

Ingira Meir Barak

הפתעה נעימה הם מיצי הפירות (ג'וס) הנפוצים באזורים הטרופיים ובבהאר דר. אל תהססו להזמין שייק אבוקדו וכמובן תהנו משייק פאפיה, מנגו, אננס ושילובים שונים.

במידה ותתגעגעו למזון מערבי תמיד תוכלו להיכנס לאחד מבתי המלון שבדרך ולהזמין מנה מערבית מוכרת.

המסע המופלא - אהרוני וגידי באתיופיה. חלק א'

המסע המופלא - אהרוני וגידי באתיופיה. חלק ב'

Back To Top